YIN therapie - Your Inner Nature

Doet jouw lijf pijn en begrijp je niet wat dit betekent?

Merk jij dat onverwerkte emoties tot pijnklachten in je lichaam leiden?

Loop je steeds vast in oude patronen?

Kun jij moeilijk je grenzen aangeven waardoor je jezelf steeds weer verliest?

Loop je vast in een proces en brengt praten je niet meer verder?

Heb je alles al geprobeerd en zie je geen uitweg meer?

Als je bereid bent om je te openen voor wat jouw hart en ziel je willen vertellen via je lichaam, kun je transformeren en helen. Ik help je weer luisteren door aanwezig te zijn in jouw lijf. Want jouw lijf heeft alle Wijsheid in zich en de kunst is om echt te (durven) luisteren!

Ben jij klaar om te luisteren naar je lijf?


YIN therapie is gericht op de mens in zijn geheel. Tijdens mijn behandelingen hanteer ik een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat we werken op fysiek – mentaal – emotioneel en energetisch niveau.

Vanuit de holistische visie bestaat alles uit energie en informatie. Jij, jouw fysieke lichaam, maar ook je gedachten en emoties bestaan hieruit. Als deze lekker stromen, voel je je goed en gaan de dingen moeiteloos in je leven. En vaak zit er ergens in ons systeem wel een blokkade. Zo’n blokkade is energie die langzaam beweegt of zelfs stilstaat. Daar hoef je geen last van te hebben of je accepteert het omdat je de oorzaak kent en weet dat het tijdelijk is (denk bijvoorbeeld aan verdriet na het verlies van iemand of iets). Als een blokkade niet meer in beweging komt, kunnen er klachten ontstaan. Wat nodig is, is dat de energie in je systeem weer gaat doorstromen en blokkades worden opgeheven.

LUISTER naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen

Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan het best zijn dat de oorzaak van jouw probleem ergens anders ligt dan je aanvankelijk denkt. Zo kan een lichamelijke klacht een mentale, emotionele of een energetische oorzaak hebben en andersom. Uit de ervaringen in mijn praktijk blijkt namelijk dat de oorzaak van de klachten vaak niet direct aanwijsbaar zijn. Zo kunnen fysieke klachten bijvoorbeeld hun oorsprong hebben in onverwerkte (jeugd-) ervaringen. Op het moment dat er een verstoring op één of meerdere niveaus optreedt, ontstaat er een onbalans wat zich kan uiten in lichamelijke klachten (bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid en burn-out), emotionele klachten (zoals angst, lusteloosheid en burn-out) en geestelijke klachten (denk aan stress, depressie, onzekerheid en rusteloosheid). Ook energetische vraagstukken zoals bijvoorbeeld hoog gevoeligheid en blokkades in je energie kunnen je uit evenwicht brengen.

Als YIN therapeut ga ik met jou op zoek naar de blokkades die je hinderen en help ik je om jouw energie weer in beweging te brengen. Dit doe ik door gebruik te maken van diverse technieken vanuit de functionele osteopathie, Orthomoleculaire geneeskunde, Alchemistich lichaamswerk, en Cranio-Sacraal therapie, met luisterende en voedende gesprekken en verbindende aanraking als basis.

We gaan samen opzoek en zetten dat in wat nodig is om jouw zelf herstellend vermogen te stimuleren waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen.

Extra note:


Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en situatie. Sommige klachten kunnen met één behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van chronische klachten zijn er doorgaans meer behandelingen nodig. Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.